Ontspannen Zijn

Cursus 

Ontspannen is altijd de basis voor fysieke, emotionele, mentale of geestelijke rust en ontwikkeling. Dit lijkt zo gewoon en gemakkelijk, maar is vaak helemaal niet vanzelfsprekend! We zijn vaak erg mentaal ingesteld en neigen fysieke spanning op te bouwen. In deze cursus leer je, in een groep van maximaal 8 personen, met eenvoudige lichaamsgerichte oefeningen jezelf te ontspannen. Je kijkt naar hoe de spanning zich in jouw lijf manifesteert en je leert hier anders mee om te gaan. In de oefeningen richten we ons op het steeds terugkeren naar de eenvoud van ontspanning en rust, door simpelweg in het moment te zijn. Het omschakelen van de ‘doe-modus’ naar de ‘zijns-modus’. Het doel is dat je de praktische, eenvoudige methoden na de cursus ook in je eigen, dagelijkse leven kan toepassen.

Aan bod komen:  

Inzichtsmeditatie: Dit is de oorspronkelijke vorm van Mindfulness. Een meditatiemethode waarbij je leert om met volle aandacht in het moment te zijn. Je kijkt aan de hand van je ademhaling naar de samenhang tussen je lichaam, emoties, denken en geest. Hierdoor ontstaat ruimte en rust om inzicht te krijgen in wie je werkelijk bent en wat er bij je leeft, je zelfbewustzijn.

Chi Kung: Dit is een meditatieve bewegingsvorm ondersteund door de adem. Er wordt gebruik gemaakt van de 18-delige serie. Dit is een vloeiende bewegingsvorm die niet gecompliceerd is, zodat het meditatieve element op de voorgrond staat. Het verbetert de houding en het lichaamsbewustzijn, de adem en vitaliteit. 

Ontspanningsoefeningen: als progressieve relaxatie, mind bodyscan en autogene ontspanningsmethode en eenvoudige zelfmassage. We richten ons op lichamelijke bewustwording, spierspanning en –ontspanning, adembewustzijn en de daardoor ontstane emotionele en mentale rust.

 

Praktische informatie: voor begin 2016 wordt een nieuwe cursus gepland

7 wekenlijkse lessen op woensdagavond 19.30- 20.30 uur. op 4, 11, 17, 25 maart, 1, 8, 15 april 2015 € 100,- (inclusief thee, lesmateriaal en gratis parkeren). Meedoenregeling korting mogelijk Doorlopende cursussen gedurende het gehele jaar

Sessies worden vergoedt door zorgverzekeraars Voor meer specifieke persoonlijke aandacht en individuele begeleiding. 

Locatie: Inner Circle, Jozef van der Grintenstraat 12, Tilburg.Docente Margo Didden. Draag svp makkelijke, warme kleding en sokken of licht schoeisel (bijvoorbeeld tai chi schoentjes)