III. Workshops Ontspannen Zijn 2018 en cursus 2019

Ontspannen is altijd de basis voor fysieke, emotionele, mentale of geestelijke rust en ontwikkeling. Dit lijkt zo gewoon en gemakkelijk, maar is vaak helemaal niet vanzelfsprekend! We zijn vaak erg mentaal ingesteld en neigen fysieke spanning op te bouwen. In deze cursus/workshop/sessies leer je met eenvoudige lichaamsgerichte oefeningen jezelf te ontspannen. Je kijkt naar hoe de spanning zich in jouw lijf manifesteert en je leert hier anders mee om te gaan. In de oefeningen richten we ons op het steeds terugkeren naar de eenvoud van ontspanning en rust, door simpelweg in het moment te zijn. Het omschakelen van de ‘doe-modus’ naar de ‘zijns-modus’. Het doel is dat je de praktische, eenvoudige methoden na de cursus/ workshop/ sessie ook in je eigen, dagelijkse leven kan toepassen. 
Inzichtsmeditatie: Dit is de oorspronkelijke vorm van Mindfulness. Een meditatie methode waarbij je leert om met volle aandacht in het moment te zijn. Je kijkt aan de hand van je ademhaling naar de samenhang tussen je lichaam, emoties, denken en geest. Hierdoor ontstaat ruimte en rust om inzicht te krijgen in je werkelijk bent en wat er bij je leeft; je zelf-bewustzijn. 
Qigong (Chi Kung): Dit is een meditatieve bewegingsvorm ondersteund door de adem. Er wordt gebruik gemaakt van de 18-delige serie. Dit is een vloeiende bewegingsvorm die niet gecompliceerd is, zodat het meditatieve element op de voorgrond staat. Het verbetert de houding en het lichaamsbewustzijn, de adem en vitaliteit. 
Ontspanningsoefeningen: als progressieve relaxatie, mind body scan, de autogene ontspanningsmethode en eenvoudige zelfmassage. We richten ons op lichamelijke bewustwording, spierspanning en ontspanning, adembewustzijn en de daardoor ontstane emotionele, mentale en geestelijke rust. 
WORKSHOPS 2018
* zaterdag 22 september 2018: Workshop Ontspannen zijn: Chi kung, ontspanningsoefeningen, meditatie, € 35,-
* zaterdag 20 oktober 2018: Workshop Ontspannen zijn: Chi kung, ontspanningsoefeningen, meditatie, € 35,-
Locatie van workshops: Ontmoetingscentrum de Waterhoef, Terburghtweg 100, 5061LJ, Oisterwijk
Vergoeding met meedoenregeling mogelijk

CURSUS 2019
Deze wordt nog gepland.  Schrijf je via de mail in voor de Nieuwsbrief om op de hoogte te blijven! 
Sessies 
Voor meer specifieke persoonlijke aandacht en individuele begeleiding.
Zie ook tarieven sessies, kortingen en vergoedingen zorgverzekeraars