2020. III. Cursus en sessies Ontspannen Zijn

Cursus Ontspannen Zijn
Cursus van 10 Lessen á 1,5 uur op dinsdag 9.30- 11.00 uur. Start: 24 maart € 165,- Locatie: Praktijkruimte/ groepsruimte bij Balans in Oisterwijk
Een fijne combinatie van ontspanningsoefeningen (zittend, staand, en liggend); Qigong, een meditatieve bewegingsvorm en Inzichtsmeditatie. Deze korte cursus krijgt een vervolg in september 2020 en zal dan bestaan uit meerdere lessen.
Oisterwijk Sessies
Voor specifieke individuele aandacht en begeleiding. Locatie sessies: Balans in Oisterwijk

Ontspannen zijn
Ontspannen is altijd de basis voor fysieke, emotionele, mentale of geestelijke rust en ontwikkeling. Dit lijkt zo gewoon en gemakkelijk, maar is vaak helemaal niet vanzelfsprekend! We zijn vaak erg mentaal ingesteld en neigen fysieke spanning op te bouwen. In deze cursus/workshop/sessies leer je met eenvoudige lichaamsgerichte oefeningen jezelf te ontspannen. Je kijkt naar hoe de spanning zich in jouw lijf manifesteert en je leert hier anders mee om te gaan. In de oefeningen richten we ons op het steeds terugkeren naar de eenvoud van ontspanning en rust, door simpelweg in het moment te zijn. Het omschakelen van de ‘doe-modus’ naar de ‘zijns-modus’. Het doel is dat je de praktische, eenvoudige methoden na de cursus/ workshop/ sessie ook in je eigen, dagelijkse leven kan toepassen.
De methodes:
Inzichtsmeditatie
Dit is de oorspronkelijke vorm van Mindfulness. Een meditatie methode waarbij je leert om met volle aandacht in het moment te zijn. Je kijkt aan de hand van je ademhaling naar de samenhang tussen je lichaam, emoties, denken en geest. Hierdoor ontstaat ruimte en rust om inzicht te krijgen in je werkelijk bent en wat er bij je leeft; je zelf-bewustzijn.
Qigong (Chi Kung)
Dit is een meditatieve bewegingsvorm ondersteund door de adem. Er wordt gebruik gemaakt van de 18-delige serie. Dit is een vloeiende bewegingsvorm die niet gecompliceerd is, zodat het meditatieve element op de voorgrond staat. Het verbetert de houding en het lichaamsbewustzijn, de adem en vitaliteit.
Ontspanningsoefeningen
Als progressieve relaxatie, mind body scan, de autogene ontspanningsmethode en eenvoudige zelfmassage. We richten ons op lichamelijke bewustwording, spierspanning en ontspanning, adembewustzijn en de daardoor ontstane emotionele, mentale en geestelijke rust.

Top