Stembevrijding

Cursus

Je stem laten horen om expressie te geven aan wat er in je leeft is een basisbehoefte van ieder mens. Zingen ligt in het verlengde daarvan, het is een heel primaire uitingsvorm. In veel culturen is zingen een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven, van jong tot oud. In onze cultuur is het, zeker als je volwassen bent, meestal verbonden aan allerlei regels hoe je je stem dient te gebruiken en lijkt het voorbehouden aan het talent van een enkeling.

Deze cursus geeft je de ruimte om te ontdekken hoe jouw eigen geluid klinkt. Jouw stem vormt een directe verbinding met jouw binnenwereld, het helpt je bewust te worden van hoe je jezelf op dat moment ervaart. We laten klanken ontstaan vanuit beweging, ontspanning, bewustwording van je houding, met aandacht voor het zwaartepunt en de adem in je buik. Hierbij gaat het niet om prestatie of mooi zingen, het gaat om de vrijheid en de vreugde om je helemaal te horen. Je maakt klank en zingt alleen of samen, op basis van eenvoudige liedjes of melodieën, waarbij we vooral gericht zijn op improvisatie en het ontstaan van je eigen variaties. Naast zingen werken we met meditatie, verstilling en zelfbeschouwing, zodat je steeds kan ervaren en voelen wat er in jou leeft en wat klank met je doet en voor jou betekent.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om te luisteren naar en te delen met de anderen.

Praktische informatie:  voor begin 2016 wordt een nieuwe cursus gepland

Wekenlijks 1,5 uur les op vrijdagavond 19.30- 21.00 uur.  7 lessen op 6, 13 ,20, 27 maart, 3, 10, 17 april 2015  € 120,- Je kunt voor deze cursus gebruik maken van de meedoenregeling. Doorlopende cursussen gedurende het gehele jaar Docente Margo Didden

SESSIES Voor meer specifieke persoonlijke aandacht en individuele begeleiding. Met o.m. aandacht voor ontspanning, adem, zwaartepunt (in de buik).