2019. IV. Cursus intuitief schilderen

Cursus Oisterwijk 2019
Momenteel is er nog geen cursus of workshop gepland. Schrijf je via de mail in voor de Nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Intuitief schilderen
draait om het ontdekken van jouw plezier en vrijheid in expressief schilderen. We werken niet met vooropgezette ideeën en technieken, maar we kijken naar jouw persoonlijke manier van schilderen. Het doel is niet om iets moois te maken of om te presteren, maar om de vrijheid en het plezier in jouw eigen expressie te vinden, zonder tussenkomst van het oordelende denken.
De cursus start met eenvoudige ontspannings- en bewegingsoefeningen en een korte meditatie. Daarna gaan we aan de slag met schilderen, we werken op muziek en per keer met een bepaald thema. We gebruiken acrylverf en een groot formaat schilderkarton.
Tijdens het schilderen is er aandacht voor je (zittende of staande) houding, adem en ontspanning. We bespreken de schilderijen zonder te (be)oordelen, het gaat erom wat je er zelf bij beleeft. Zo leer je je eigen beeldentaal begrijpen met jouw eigen intuïtieve inzicht. Schilderen is een heel directe manier om te zien wat er bij jou op dat moment leeft; hoe je over jezelf denkt en wat je voelt. Het vormt een afspiegeling van je innerlijke houding. En het is heerlijk om te doen!
Meedoenregeling te gebruiken.

*  Cursuskosten zijn exclusief verfmateriaal, neem svp je eigen (bvk) acrylverf mee (geen olieverf). Schilderkarton is ter plekke te koop. Kwasten, schilderbenodigheden en ezels e.d. zijn aanwezig, is inclusief cursuskosten. Draag svp makkelijk licht schoeisel (geen hakken) en kleding die ‘vies’ mag worden.

Ervaringen van cursiste Natasha                                                                                                 
Het intuïtief schilderen heeft  zeker iets op gang gebracht bij mij. Ik ben erachter gekomen hoe het me kan helpen bij het toelaten en doorleven van emoties. Ik kan de neiging te hebben deze weg te stoppen, althans probeer ze soms teveel onder controle te houden en in het schilderen vind ik een uitlaatklep. Vooral het werken met mijn handen vind ik heerlijk. Dankjewel dat ik dit heb mogen ervaren bij jou. Dank voor je fijne, inzichtgevende begeleiding. Mooi hoe je je eigen ervaringen daarbij gebruikt en verbanden legt.

Top