Shiatsu massage & therapie en vergoeding zorgverzekeraars

Tarieven sessies
Uurtarief vanaf 1 januari 2021: € 70,- |
Sessies worden gegeven bij Balans Oisterwijk, Terburghtweg 3, 5061LA, Oisterwijk

Shiatsu massage & therapie
Shiatsu is een Japanse manuele therapie. Letterlijk betekent “shiatsu”: ‘vingerdruk’. De Shiatsu massage druk wordt uitgeoefend met de duimen en handen op de spieren, meridianen (energiebanen) van het lichaam. Er wordt op de kleding gewerkt.

Gezondheid, klachten en ziekte
Shiatsu kan klachten verhelpen en voorkomen, verbetert of onderhoudt je conditie. Kenmerkend is het effect van diepe ontspanning, wat het zelfhelend vermogen* stimuleert en het immuunsysteem versterkt.

*Denk daarbij aan het natuurlijke herstelvermogen van het lichaam van ziekte en klachten.

De redenen voor Shiatsu kunnen velerlei zijn, bijvoorbeeld schouderklachten, rugpijn, kortademigheid, vermoeidheid, stress, slapeloosheid, rouw verwerking en vele andere klachten.
Shiatsu heeft niet alleen een goede werking op fysieke klachten maar ook op emotionele, mentale en geestelijke problematiek.

In de praktijk wordt er niet op een futon maar op een massagetafel gewerkt. Je kunt het beste katoenen/wollen kleding en sokken dragen bij de behandeling

Vergoeding zorgverzekeraars Shiatsu massage & therapie
Inner Circle is voor IOKAI Shiatsu massage & therapie aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ en beroepsvereniging SVN Shiatsu Vereniging Nederland (vanaf 1-1-2021) en wordt hierdoor vergoedt door Zorgverzekeraars! Je dient daarvoor een aanvullende verzekering te hebben. Je hebt geen eigen risico en je hebt geen doorverwijzing van een arts nodig. IOKAI Shiatsu is vrijgesteld van BTW.

Zorgverzekeraars die vergoeden in 2021
Aevitae (VGZ); Avero Achmea; Besured;  Bewuzt (VGZ); CZ; CZ direct (via Just); De Amersfoortse; De Friesland; Delta Loyd; Ditzo; FBTO: IZA (VGZ); Menzis ; National Academic; Nationale Nederlanden; Ohra; ONVZ ; OZF; PMA; PNO Zorg; Promovendum; UMC zorgverzekering; United Consumers; Univé ; Vanbreda; VGZ ; VGZ Gemeentepakket; VvAA; Zekur; Ziezo; Zilveren kruis; Zorg en Zekerheid

IOKAI Shiatsu
IOKAI Shiatsu is een vorm van manuele therapie uit Japan die zijn oorsprong heeft in de duizenden jaar oude traditionele Oosterse geneeskunde. “Iokai” Shiatsu is een shiatsuvorm die door Shizuto Masunaga in de jaren ’70 van de vorige eeuw is ontwikkeld. Deze vorm van shiatsu wordt ook wel Meridiaan Shiatsu of Zen Shiatsu (naar het boek van Masunaga) genoemd.

Mijn overstap naar SVN, Shiatsu Vereniging Nederland per 1 januari 2021
Per 1 januari 2021 wordt de Vereniging Iokai Shiatsu, waar ik mijn studie bij deed (1990) en lid van was vanaf de start van mijn praktijk (2001), opgeheven. Dit is geen slecht maar goed nieuws omdat wij overgaan in de SVN, Shiatsu Vereniging Nederland. Hierdoor worden twee beroepsverenigingen samengevoegd onder de naam van SVN en dat is een goede verandering onder het mom van ‘samen staan we sterker’.