IOKAI Shiatsu massage & therapie en vergoeding zorgverzekeraars

IOKAI Shiatsu massage & therapie
Deze vorm van Shiatsu heet “IOKAI Shiatsu”. Dit is een Japanse manuele therapie. Letterlijk betekent “shiatsu”: ‘vingerdruk’. De Shiatsu massage druk wordt uitgeoefend met de duimen en handen op de spieren, meridianen (energiebanen) van het lichaam. In de praktijk wordt er niet op een futon maar op een massagetafel gewerkt. Je kunt het beste katoenen/wollen kleding en sokken dragen bij de behandeling

Vergoeding zorgverzekeraars IOKAI Shiatsu massage & therapie
Inner Circle is voor IOKAI Shiatsu massage & therapie aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ en beroepsvereniging VIS en wordt hierdoor vergoedt door Zorgverzekeraars! Je dient daarvoor een aanvullende verzekering te hebben. Je hebt geen eigen risico en je hebt geen doorverwijzing van een arts nodig. IOKAI Shiatsu is vrijgesteld van BTW.

Zorgverzekeraars die vergoeden in 2019
Aevitae (VGZ); Avero Achmea; Besured;  Bewuzt (VGZ); CZ; CZ direct (via Just); De Amersfoortse; De Friesland; Delta Loyd; Ditzo; FBTO: IZA (VGZ); Menzis ; National Academic; Nationale Nederlanden; Ohra; ONVZ ; OZF; PMA; PNO Zorg; Promovendum; UMC zorgverzekering; United Consumers; Univé ; Vanbreda; VGZ ; VGZ Gemeentepakket; VvAA; Zekur; Ziezo; Zilveren kruis; Zorg en Zekerheid

Gezondheid, klachten en ziekte
IOKAI Shiatsu is er op gericht om klachten te verhelpen, te verminderen, te voorkomen en ook te (leren) begrijpen. IOKAI Shiatsu geeft een diepe ontspanning, helpt klachten aan te pakken en te integreren door bewustwording. Dit geldt zowel voor lichamelijke, emotionele, mentale als geestelijke problemen, en hun wederkerig verband. Zoals ondermeer schouderklachten, kortademigheid, onzekerheid, vermoeidheid, stress, slapeloosheid, burnout en vele andere klachten. (zie ook overzicht: Inner Circle voor wie) .

Geschiedenis IOKAI Shiatsu
IOKAI Shiatsu is een vorm van manuele therapie uit Japan die zijn oorsprong heeft in de duizenden jaar oude traditionele Oosterse geneeskunde. “Iokai” Shiatsu is een shiatsuvorm die door Shizuto Masunaga in de jaren ’70 van de vorige eeuw is ontwikkeld. Deze vorm van shiatsu wordt ook wel Meridiaan Shiatsu of Zen Shiatsu (naar het boek van Masunaga) genoemd.

Top