Coaching: zelf-, wandel-, bel/skype-, relatie- en zwangerschap-coaching

Tarieven sessies 2021
Uurtarief: € 70,- Sessies worden gegeven bij Balans Oisterwijk, Terburghtweg 3, 5061LA, Oisterwijk

Zelf-coaching
Bij deze gesprekken kun je aandacht geven aan onderwerpen, die zowel privé als werk gerelateerd zijn. De insteek voor een sessie kan velerlei zijn. Enkele voorbeelden: mogelijk heb je fysieke ongemakken, voel je niet lekker in je relatie, loop je vast met werk of door werkeloosheid, word je opgeslokt door de hectiek van het dagelijkse leven of heb je te maken met verlies. Dit kan zich uiten in lichamelijke klachten, emotioneel en/of mentaal van slag zijn en/of in geestelijke problemen.

Eigen inzicht centraal
Zoals het woord zelf-coaching aangeeft, ligt de nadruk op het ontwikkelen van je eigen inzicht, waardoor je persoonlijke antwoorden en handvatten kunt vinden voor jouw huidige problematiek en/of vragen.

Wandel-coaching
Heel geschikt voor in de Coronatijd maar natuurlijk ook daarna!

Er is vanuit mijn praktijk ( bij Balans, Terburghtweg 3, 5061LA, Oisterwijk) een mooie groene wandelroute waarop je prima op 1,5 meter van elkaar kunt lopen. En langs die route staan veel bankjes om op tijd te rusten indien nodig en/of om op de juiste afstand een gesprek te voeren.
Elementen die naast gesprek, een onderdeel kunnen vormen van de wandel coaching sessies zijn: tips voor ontspanning, je sta-, zit- en loop/wandel houding. En we kunnen samen ook Qigong doen (meditatief bewegen). Daarbij maak ik gebruik van kennis uit: Shiatsu, Do-in (Japanse yoga), Inzichtmeditatie, Qigong, Taoïsme, Chi walking en verschillende ontspanningsmethodes. 

Bel-, Skype- of videobel-coaching
Heel geschikt voor in de Coronatijd maar natuurlijk ook daarna! Je kunt bel, Skype- of videobel sessies doen indien je bijvoorbeeld in quarantaine zit of niet de mogelijkheid ziet om naar de praktijk te komen als je in het buitenland werkt. Ook hierbij kan gesprek gecombineerd worden met tips voor ontspanning, je sta- en zit houding. En we kunnen samen ook Qigong doen (meditatief bewegen). 

Relatie-coaching
Je kunt om verschillende redenen voor relatie-coaching kiezen. Enkele voorbeelden zijn: als je het gevoel hebt dat je relatie in patronen blijft hangen, om bepaalde onderwerpen blijft cirkelen zonder een bevredigend antwoord. Of mogelijk zoeken jullie verdieping. De sessies zijn gericht op het vormen van jullie eigen inzicht dat van binnenuit komt. De sessie zal de relatie een boost geven, helpen om je behoeften en wensen (beter) onder woorden te brengen, van waaruit het contact en  liefde zich kan verdiepen.
Relatiecoaching is geschikt voor stellen, maar ook voor sessies met je ouder(s), familie, kind(eren), collega, vriend(in). 

Coaching bij zwanger-zijn
Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam veel veranderingen. Doorgaans wordt de aandacht voornamelijk gericht op het fysieke aspect, bijvoorbeeld door echo’s en controles bij een verloskundige, wat uiteraard essentieel is voor een goed verloop van de zwangerschap. Maar ook op het emotionele, mentale en geestelijke vlak is er ook van alles in beweging. Bewuster zwanger zijn
Deze sessies geven je de mogelijkheid om je zwangerschap bewuster te beleven door tijd en aandacht te besteden aan de innerlijke processen die er gaande zijn. Het geeft je de mogelijkheid tot bezinning en verdieping van het contact met jezelf, je kindje en je partner.
Je kunt kiezen voor gesprek, ontspanningsoefeningen, Shiatsu massage en adembewustzijn en als je wil circulaire ademtherapie. Op deze manier kun je meer in contact komen met je zwangerschap, het helpt je om dingen inzichtelijk te maken, met andere ogen te bekijken, te leren ontspannen en los te laten. Zo heb je de mogelijkheid om met een stevige basis je kindje te verwelkomen. Je krijgt ook oefeningen en handvatten mee voor thuis.

Je partner, samen zwanger zijn 
De sessies zijn ook zeer geschikt om samen met je partner te delen. Want ook bij je partner wordt tijdens de zwangerschap van alles in beweging gezet. Op deze manier wordt je partner dichter bij het proces betrokken, voorbereid om jou als moeder, en jullie kind te ondersteunen. Zo is er optimale onderlinge betrokkenheid.

Bewerken