Coaching

Coaching-gesprekken. Bij deze coaching methode leer je te vertrouwen op je persoonlijke inzicht t.a.v. je huidige levenssituatie; we kijken naar wat er bij je leeft en versterken daarbij je eigen intuïtie. De aanpak is holistisch; het helpt het verband te zien tussen je lichaam, emoties, denken en bewustzijn, met de daaraan gekoppelde problemen. Vaak zijn er verschillende redenen voor je problemen, die zich voordoen als een patroon. Nekklachten kunnen het gevolg zijn van je lichaamshouding. En hoofdpijn het gevolg van slapeloosheid, wat terug te voeren is op je relatie. Zo kent ieder mens zijn eigen specifieke achtergrond, een samenstelling van heel persoonlijke redenen. De coaching-gesprekken zijn een vorm van zelfonderzoek, gebaseerd op de veronderstelling dat je uiteindelijk zelf het beste weet wat er met je aan de hand is, en wat je daarvoor nodig hebt.

Zelfcoaching-gesprekken  Zelfcoaching is net als de Coaching-gesprekken gericht op jou als persoon, maar legt de focus op je werk of studie. Het kan zijn dat je je niet lekker voelt in je huidige baan of dat je een werkswitch overweegt. Misschien ben je zoekende naar jouw passie en worstel je met je studie of studiekeuze. In deze gesprekken kijken we naar jouw plus- en groeipunten. Naar waar jij voldoening uit haalt, waar jouw talenten en capaciteiten liggen. De nadruk ligt op het vormen van je eigen inzicht en zelfstandigheid, waardoor je meer vat krijgt op je totale functioneren.

Relatiecoaching-gesprekken Relatiecoaching geeft je samen met je partner en/of alleen de mogelijkheid om met andere ogen naar je relatie te kijken. Loopt jullie relatie steeds vast in bepaalde patronen? Zoek je verdieping? Zou je graag wat meer tijd voor elkaar willen hebben? Relatiecoaching is geschikt voor stellen maar het is ook mogelijk om gezamenlijke sessies te doen met je ouder(s), familie, kind(eren), collega, vriend(in).
– Massage, ontspanningsoefeningen en meditatie voor relaties. Relatiecoaching kan naast gesprek ook bestaan uit leren elkaar te masseren, samen te ontspannen en te mediteren. Elkaar masseren zorgt ervoor dat je allebei beter in je vel komt te zitten. Aanraken is een heel primaire manier om het wederzijdse begrip te vergroten, je voelt elkaar letterlijk en figuurlijk beter aan. Samen ontspannen en mediteren kan een dagelijks moment worden, waarbij je heel bewust de tijd neemt voor jezelf en voor elkaar. Doel is steeds om het contact met elkaar te verdiepen.
Voor relatiecoaching geldt een tarief van € 65,- per persoon per uur

Coaching bij zwanger-zijn
Zwangerschap
Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam veel veranderingen. Doorgaans wordt de aandacht voornamelijk gericht op het fysieke aspect, bijvoorbeeld door echo’s en controles bij een verloskundige, wat uiteraard essentieel is voor een goed verloop van de zwangerschap. Maar ook op het emotionele, mentale en geestelijke vlak is er ook van alles in beweging. Ervaringen uit de eigen kindertijd kunnen worden aangeraakt, patronen en gewoonten van hoe je momenteel in het leven staat kunnen zichtbaarder worden.

Bewuster zwanger zijn
Deze sessies geven je de mogelijkheid om je zwangerschap bewuster te beleven door tijd en aandacht te besteden aan de intieme processen die er gaande zijn in jou. Het geeft je de mogelijkheid tot bezinning en verdieping van het contact met jezelf, je kindje en je partner.
Ik bied je hierbij ondersteuning door coaching-gesprekken, ontspanningsoefeningen, aanraking door Shiatsu- en zelfmassage en adembewustzijn en als je wil circulaire ademtherapie. Op deze manier kun je meer in contact komen met je zwangerschap, het helpt je om dingen inzichtelijk te maken, met andere ogen te bekijken, te leren ontspannen en los te laten. Zo heb je de mogelijkheid om met een stevige basis je kindje te verwelkomen. Je krijgt ook oefeningen en handvatten mee voor thuis.

Je partner, samen zwanger zijn
De sessies zijn ook zeer geschikt om samen met de partner te delen. Want ook bij de partner wordt tijdens de zwangerschap van alles in beweging gezet. Op deze manier wordt de partner dicht bij het proces betrokken, voorbereid om jou als moeder en jullie kind te ondersteunen en is er optimale onderlinge betrokkenheid tussen partners en kind.

Bewerken

Top