Coaching bij zwanger-zijn & Ervaringen clienten

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam veel veranderingen. Doorgaans wordt de aandacht voornamelijk gericht op het fysieke aspect, bijvoorbeeld door echo’s en controles bij een verloskundige, wat uiteraard essentieel is voor een goed verloop van de zwangerschap. Maar ook op het emotionele, mentale en geestelijke vlak is er ook van alles in beweging. Ervaringen uit de eigen kindertijd kunnen worden aangeraakt, patronen en gewoonten van hoe je momenteel in het leven staat kunnen zichtbaarder worden.
Deze sessies geven je de mogelijkheid om je zwangerschap bewuster te beleven door tijd en aandacht te besteden aan de intieme processen die er gaande zijn in jou. Het geeft je de mogelijkheid tot bezinning en verdieping van het contact met jezelf, je kindje en je partner. 
Ik bied je hierbij ondersteuning door innerlijke oriëntatie-gesprekken, ontspanningsoefeningen, aanraking door Shiatsu- en zelfmassage en adembewustzijn en als je wil circulaire ademtherapie. Op deze manier kun je meer in contact komen met je zwangerschap, het helpt je om dingen inzichtelijk te maken, met andere ogen te bekijken, te leren ontspannen en los te laten. Zo heb je de mogelijkheid om met een stevige basis je kindje te verwelkomen. Je krijgt ook oefeningen en handvatten mee voor thuis.

Partner 
De sessies zijn ook zeer geschikt om samen met de partner te delen. Want ook bij de partner wordt tijdens de zwangerschap van alles in beweging gezet. Op deze manier wordt de partner dicht bij het proces betrokken, voorbereid om jou als moeder en jullie kind te ondersteunen en is er optimale onderlinge betrokkenheid tussen partners en kind. 

Ervaringen cliente Deborah
Tijdens mijn tweede zwangerschap kreeg ik (evenals de eerste keer dat ik zwanger was) last van bekkenklachten. Omdat ik al lange tijd sessies doe bij Margo, wilde ik eens kijken wat de Shiatsu massage & therapie sessies en innerlijke orientatie gesprekken, konden betekenen ten aanzien van deze klachten. De Shiatsu massage behandeling bracht meestal direct een behoorlijke verlichting van de bekkenpijn. Daarnaast zorgden de Innerlijke oriëntatie gesprekken met Margo ervoor dat ik meer zicht kreeg op andere factoren die een rol speelden bij deze klachten. Tijdens de sessies ging ik bijvoorbeeld door middel van bewustwordingsoefeningen met mijn aandacht naar binnen. Hierbij was er aandacht voor het lichamelijke, het emotionele, het mentale en geestelijke. Ik werd me ervan bewust dat ik tijdens de dagelijkse dingen niet voldoende naar mijn lijf luisterde. Ik merkte dat ik niet alleen pijn had in mijn bekken, maar dat ook andere delen van mijn lijf erg moe aanvoelden. Ik werd me ervan bewust dat ik eigenlijk voortdurend een beetje over mijn eigen grenzen heenging. Het was niet makkelijk om dit te veranderen, maar praktische tips van Margo hielpen hier wel bij. Waar ik bijvoorbeeld veel aan gehad heb was de bewustwording door met mijn aandacht naar de pijn toe te gaan en er tegelijk bijvoorbeeld mijn eigen hand op te leggen. Dit klinkt heel simpel, maar onbewust was ik juist geneigd van de pijn weg te gaan. Ook de ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen van Margo hielpen me verder.  
Daarnaast was het tijdens de sessies heel fijn dat ik het contact met mijn kindje heel intens kon voelen. Juist doordat ik aandacht schonk aan mijn eigen gevoel en mijn eigen lichaam, kon ik ook de energie van, en het contact met, mijn kindje goed voelen. Dit was heel bijzonder. En tijdens de Shiatsu massage reageerde mijn kindje vaak ook sterk op de aanraking van Margo. Voor mijn gevoel vond mijn kindje de Shiatsu massage behandeling heerlijk!
Margo heeft me de laatste weken van mijn zwangerschap intensief begeleid. Op het laatst kwam ik één á twee keer per week bij haar. Ik was ook heel bang voor de bevalling, omdat ik de eerste keer zoveel pijn heb ervaren. Ik heb zelfs nog een sessie gehad toen mijn weeën al waren begonnen. De Shiatsu hielp me ontspannen ondanks de pijn. En de ademhalingstips van Margo hebben me ontzettend goed geholpen om de weeën goed op te kunnen vangen. Het mag duidelijk zijn dat ik de begeleiding van Margo als heel positief heb ervaren. Ik kan het dan ook iedereen aanbevelen!  

Zie ook tarieven sessies, kortingen en vergoedingen zorgverzekeraars 

Top