Ontspannen-Zijn en Inzichtmeditatie

Tarieven sessies 2020
Uurtarief: € 70,-
Sessies worden gegeven bij Balans Oisterwijk, Terburghtweg 3, 5061LA, Oisterwijk

Ontspannen (-zijn) lijkt zo gewoon en gemakkelijk, maar is niet vanzelfsprekend. Zo kunnen bijvoorbeeld gespannen spieren, stijfheid, een druk hoofd, het werk niet los kunnen laten, malen of piekeren, slecht slapen of prikkelbaar zijn een teken zijn dat je meer tijd en aandacht nodig hebt voor jezelf.
Met eenvoudige, lichaamsgerichte oefeningen leer je jezelf te ontspannen. Je kijkt naar hoe de spanning zich in jouw lijf manifesteert en leert hier anders mee om te gaan. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk verbonden; bewustwording en ontspanning van je lichaam geeft je ook geestelijke rust. Deze ontspanningsmethode is een goede voorbereiding op Inzichtmeditatie.

Inzichtmeditatie meditatie
Dit is de oorspronkelijke vorm van Mindfulness.
Het organiseren van je dagelijkse leven kost vaak veel tijd en energie. Door alle hectiek en stress kan je zelfs het gevoel hebben dat je erdoor geleefd wordt. Inzichtmeditatie is een meditatiemethode waarbij je leert om met volle aandacht in het moment te zijn. Je kijkt aan de hand van je ademhaling naar de samenhang tussen je lichaam, emoties, denken en geest. Hierdoor ontstaat ruimte en rust om inzicht te krijgen in wie je werkelijk bent en wat er bij je leeft, je zelfbewustzijn. Het geeft je helderheid en overzicht, waardoor het eenvoudiger en natuurlijker wordt om keuzes te maken en om te gaan met alledaagse situaties.