Stembevrijding

Stembevrijding
Je stem laten horen om expressie te geven aan wat er in je leeft is een basisbehoefte van ieder mens. Zingen ligt in het verlengde daarvan, het is een heel primaire uitingsvorm. In veel culturen is zingen een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven, van jong tot oud. In onze cultuur is het, zeker als je volwassen bent, meestal verbonden aan allerlei regels hoe je je stem dient te gebruiken en lijkt het voorbehouden aan het talent van een enkeling.

Ontdek je eigen stem
Deze sessie geeft je de ruimte om te ontdekken hoe jouw eigen geluid klinkt. Jouw stem vormt een directe verbinding met jouw binnenwereld, het helpt je bewust te worden van hoe je jezelf op dat moment ervaart. We laten klanken ontstaan vanuit beweging, ontspanning, bewustwording van je houding, met aandacht voor het zwaartepunt en de adem in je buik. Hierbij gaat het niet om prestatie of mooi zingen, het gaat om de vrijheid en de vreugde om je helemaal te laten horen. Je maakt klank en zingt op basis van eenvoudige liedjes of melodieën, waarbij we vooral gericht zijn op improvisatie en het ontstaan van je eigen variaties.

Naast zingen werken we met meditatie, verstilling en zelfbeschouwing, zodat je steeds kan ervaren en voelen wat er in jou leeft en wat klank met je doet en voor jou betekent.

Individuele lessen Stembevrijding Deze gaan op afspraak. Voor meer specifieke individuele aandacht en begeleding. Kosten zijn €135,- per drie lessen van 45 minuten. Looierstraat 9, 5061ZD,Oisterwijk

Top