2020. III. Cursus en sessies Ontspannen Zijn

Oisterwijk 2021
Cursus Ontspannen-zijn 
dinsdag 12 januari 9.30- 11.00, of cursus van 13.00- 14.30 uur, of cursus van 15.00- 16.30 uur. 12 lessen van 1,5 uur € 225,- Maximaal 4 deelnemers per cursus.
Individuele sessies Ontspannen-zijn ook mogelijk.
Locatie: Inner Circle bij Balans: Terburghtweg 3, 5061LA, Oisterwijk

Tilburg 2021
Cursus Ontspannen-zijn
halfjaarlijkse cursus van 26 lessen, donderdag 7 januari -22 juli, 19.00- 20.30 uur, € 475,-

Ontspannen-zijn
Ontspannen is altijd de basis voor fysieke, emotionele, mentale of geestelijke rust en ontwikkeling. Dit lijkt zo gewoon en gemakkelijk, maar is vaak helemaal niet vanzelfsprekend! In deze cursus/workshop/sessies leer je met eenvoudige lichaamsgerichte oefeningen jezelf te ontspannen. We werken afwisselend met zelfmassage, houdingsoefeningen, Qigong, Ontspanningsoefeningen en Inzichtssmeditatie. Daarbij werken we met zit, sta en lig-oefeningen
Inzichtsmeditatie is de oorspronkelijke vorm van Mindfulness, dit vormt mede de leidraad bij de lessen.

De methodes:
Qigong (Chi Kung)
Dit is een meditatieve bewegingsvorm ondersteund door de adem. Dit is een vloeiende bewegingsvorm die niet gecompliceerd is, zodat het meditatieve element op de voorgrond staat. Het verbetert de houding en het lichaamsbewustzijn, de adem en vitaliteit. Dit wordt gecombineerd met zelfmassage
Inzichtsmeditatie
Dit is de oorspronkelijke vorm van Mindfulness. Een meditatie methode waarbij je leert om met volle aandacht in het moment te zijn. Je kijkt aan de hand van je ademhaling naar de samenhang tussen je lichaam, emoties, denken en geest. Hierdoor ontstaat ruimte en rust om inzicht te krijgen in je werkelijk bent en wat er bij je leeft; je zelfbewustzijn.
Ontspanningsoefeningen
We richten ons op lichamelijke bewustwording, spierspanning en – ontspanning, adembewustzijn en de daardoor ontstane emotionele, mentale en geestelijke rust. Dit zijn lig-oefeningen waar we de les mee afronden.

Top